Shetlandpony fokkerij
Stal van de Stadsrand

27 Augustus 2017

 

Gisteren hebben wij onze jaarlijkse premie keuring gehad in Tolbert. Wij hadden 14 ponys opgegeven voor de keuring en ze zijn allemaal in de baan verschenen.

 

Als eerste mochten de veulens en dit keer mocht onze Hengst veulen Luigi het spits afbijten, gelijk netjes op kop met een premie. Daarna volgende het merrie veulen Little easter, zij liep op de tweede plek met premie. De mini veulens waren daarna aan de beurt, Lolita en lilly. Lolita behaalde haar veulenpremie en werd later Reserve mini veulen kampioen. Lilly behaalde helaas geen premie vandaag. Het laatste veulen was onze kleine Layla, ze behaalde helaas ook geen premie ze was nog te jong.

 

Na de veulens was het tijd voor onze jeugdponys, als eerste mochten de mini´s Kiara en Kloë in de baan veschijnen, ze kregen beiden geen premie. Kacharel liet een mooi showtje zien in de baan nadat haar touwtje was geknapt dit heeft de jury goed onthouden want de ze werd op kop geplaatst met premie en werd later de Jeugdkampioene kleine maat ! De enters Kenci en Kristal behaalde beide netjes hun Enterpremie. Jill onze twenter liep netjes op de tweede plek met premie.

 

Na de pauze was het de beurt aan de oudere merries, hiervoor hadden we er 2 in de mini maat en 1 in de kleine maat.

Elvy en Fonkel behaalde beide een tweede premie, Elvy liep netjes op kop.

Daniek behaalde haar verdiende eerste premie ! En mocht opstellen als Kampioen Kleine maat !

 

Wij kunnen terug kijken op een geslaagde premiekeuring met

2 mooie kampioenen en 1 reserve kampioen !

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

2 Nieuwe merrie´s zijn erbij gekocht! Black Sensation een 1ste premie merrie en Fonkel die dit jaar met goede punten is opgenomen in het stamboek.

 

Ook hebben wij een hengst gekocht namelijk; Raoul van stal de Olyhof deze topper heeft altijd een 1ste premie gehaald en heeft meerdere 1ste premie dochters en vele kampioenen! Voor meer info kijk dan bij het kopje Hengsten.

 

Ook hebben wij onze jaarlijkse premiekeuring weer achter de rug, deze werd gehouden op Zaterdag 30 Augustus in het HJC manege te Tolbert. Onze dag is vrij goed verlopen op een paar tegenvallers na.

3 veulens hadden wij mee, waarvan 2 geprimeerd en beide op kop!

1 enter hadden wij mee, Holly was helaas erg druk en liep totaal niet lekker in de baan. Zij kreeg daarom ook geen enter premie.

We hadden 2, 3jarige merrie´s meegenomen. Fenna en Fonkel als eerste mocht Fenna de baan in. In tegenstelling tot vorig jaar deed ze het vrij goed. Helaas dacht de jury daar anders over en gaf haar een 3 de premie dit was voor ons een fikse tegenslag en zagen wij ook echt NIET aankomen. Toen mocht Fonkel de baan in en zij liep als een trein, mooi op kop en een 2de premie.

2, 4 jarige merrie´s; Elvy en Elfiera. Elvy liet zich goed zien en liep op kop met een nette 2de premie. Elfiera was een verassing voor ons, ze was erg rustig tijdens wachten. Toen ze de baan in mocht waardeerde ze zich helemaal op en begon super te stappen en te draven en haar koppie zette ze er ook mooi op! Maar goed wat vind de jury? Elfiera werd op kop gezet en werd bekroond met die felbegeerde 1ste premie!!! Super trots op haar !!

 

Als laatste mocht Black sensation in de baan, zij had dit jaar geen veulen aan haar zijde dus om haar in top conditie te krijgen was lastig. Gelukkig hadden wij haar er goed op gekregen voor zover mogelijk. Stappen en draven doet ze met gemak dus zou die 1 ste premie er weer in zitten voor haar? Wij vonden van wel, helaas werd ze als tweede opgeroepen. De eerste kreeg een 1ste premie... Sensation kreeg een 2de premie, dit was ook een tegenvaller voor ons vooral omdat ze zo goed kan bewegen en qua type ook erg mooi is. Volgend jaar gaan we nog beter ons best doen met haar :)

 

Helaas hadden wij dit jaar, tussen de 5 kop nummers geen kampioenen zitten.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Lettelbert 15-11-2014

 

Voor het dek seizoen van 2015 hebben wij de 1ste premie hengst Concorde of sportview gehuurd, deze hengst is beschikbaar voor derden. Voor meer info kijk bij het kopje hengsten of bel gerust.

 

Lettelbert 9-11-2014

Vandaag is onze kudde weer vergroot met 1 mooie pony. Wij zijn er blij om Elfira van de bosrand nu in ons bezit te hebben. Een jonge merrie van Attent van wegdam, die netjes haar 2 de premie op de keuring heeft behaald.

 

Gisteren hebben wij onze valk merrie Chelsy v´t Hoenderdaal verkocht naar Frankrijk. Wij wensen Veronique er heel veel plezier en geluk mee.

 

Lettelbert 18-10-2014

 

Vandaag hebben wij op de Nationale keuring onze nieuwe aanwinst meegenomen ! Wij zijn erg trots om deze nieuwe pony te hebben. Haar naam is: Whoopy van de Groenkamp een 1ste premie kroon merrie.

 

Lettelbert 1-9-2014

Eergisteren hebben wij onze jaarlijkse premie keuring gehad in Tolbert. Dit jaar hadden wij niet veel pony´s mee naar de keuring in totaal 6 waarvan 2 oudere merries die niet meer mee doen.  De 2 veulens moesten tegelijk de baan in maar in een aparte rubriek, Hernandez liep op kop en kreeg vlot zijn premie met goed commentaar ( een uitstekende draver, en goed in de verhoudingen!) Hannibal liep ook op kop in zijn rubriek verdiende ook vlot zijn premie en werd later Mini veulen kampioen!  Fenna was de laatste voor de pauze, ze deed totaal niet haar best en was vreselijk wild in de baan en moeilijk in de hand te houden erg jammer! toch werd ze netjes als tweede opgeroepen en kreeg haar premie met goed commentaar. Na de pauze was onze 3 jarige Elvy aan de beurt, spannend! Ze deed haar best en liet zich goed zien in tegenstelling tot vorig jaar. Ze had de kopplaats te pakken en een 2 premie!! haar commentaar was dat ze beter moest gaan stappen en dat er dan zeker een 1ste premie in zat. Geen kampioens lint voor haar dit jaar, maar wie weet volgend jaar!

 

Wij hebben een goede keuring gaat met 3 kopplaatsen en 1 kampioen !! op naar Lunteren.

 

 

Hannibal

 

 

Lettelbert 18-5-2014

Geheel onverwachts is gisteren ons tweede en laatste veulen geboren van dit seizoen. Het is een mooi bruin bont hengst veulen genaamd; Hannibal. Deze komt uit een combinatie van Chelsy x Velvet.

 

Lettelbert 26-4-2014

 

Gister avond rond half 11 is ons eerste veulen geboren. Het is een mooi ontwikkeld hengst veulen van de combinatie: Wijanda x Sieger van Vries. Een lichte vos met witte manen en 4 witte hoeven. Nog 1 veulen te gaan en dan zit het veulen seizoen voor ons er weer op.

 

Lettelbert 19 april 2014

 

Vandaag hebben wij de stamboek opname gehad met onze merrie Elvy van Richtershof. Ze is opgenomen met mooie cijfers en een stokmaat van 84 cm.

 

 

Lettelbert 1 September 2013

 

Gisteren hebben wij onze jaarlijkse premie keuring gehad te Tolbert. Alle pony's stonden er netjes en schoon op, als eerste mocht ons merrie veulen Guess de ring in ze deed erg goed haar best, ze werd als  tweede geplaatst in haar rubriek met een premie. 3 enters hadden wij mee genomen waarvan 1 merrie en 2 hengsten, als eerst mocht de enter merrie Fenna de ring in, ze werd overgeplaatst naar de rubriek voor Kleine maat, ze ontving vlot haar premie met goed commentaar! Toen de 2 hengsten: First-boy en Fernando, First ontving zijn premie vlot met lovend commentaar, Fernando liet zich niet goed zien en ontving helaas zijn premie niet, volgend jaar beter.

 

3 Twenters hebben we meegenomen, 2 merries en 1 ruin. De ruin Ed-hardy mocht als eerst, hij kreeg zijn premie. De merrie Elvy had niet haar dag en liet zich slecht zien, ze werd als tweede opgeroepen en mocht zich opstellen als derde wel ontving ze haar premie. Esperanza komt te kort voor de keuring, helaas ...ze is een plaatje om te zien! geen premie voor haar, ook hebben wij besloten om haar te verkopen.

 

Als laatste de oudere merries, Wijnanda hebben wij teruggetrokken ze was niet in de conditie die wij willen zien op de keuring. Chelsey zag er qua conditie goed uit dit jaar, ze was afgelopen jaar erg ziek geweest en mocht eindelijk weer mee. Helaas ging het niet zo goed als wij hadden gedacht, ze was erg snel moe tijdens het draven en liet zich totaal niet zien, ze ontving daarom ook een 3de premies helaas. Volgend jaar beter!

 

Op wat tegenvallende resultaten van Elvy en Chelsey, zijn wij verder tevreden met het resultaten alles wat geprimeerd moest worden is ook geprimeerd. Op naar de stamboek opnames en de geboorte van de eerste veulens! 

 

Lettelbert 30 mei 2013

 

Vannacht is het laatste veulentje geboren, en het tweede veulentje van Carla. Het is een hele lichte vos hengstje geworden met 4 witte hoefjes. Wij geven hem de naam; Gucci

 

Lettelbert 13 mei 2013

 

Vandaag hebben wij de merrie Wijnanda met haar veulen naar de Fam. Dibbits gebracht, wij doen haar bij de top hengst Sieger van Vries.

 

Lettelbert 6 mei 2013

 

Vanmiddag om 3 uur is het eerste veulen geboren voor dit jaar, maar alweer het zesde veulen voor Wijnanda. Het is een merrie veulen geworden, waarschijnlijk wordt het een zwarte maar ze is wel erg grijs en heeft ook hele lichte hoefen, even afwachten dus. Het is al een mooi statig veulen en staat al erg goed op de benen. Wij geven haar de naam; Guess.

 

Lettelbert 21 oktober 2012

 

Gister zijn wij met onze jeugdpony Elvy van Richtershof naar de Nationale keuring geweest in Lunteren. Elvy stond er mooi op en deed goed haar best. Ze kreeg de 4de plek aangewezen in haar rubriek. Wij waren vrij tevreden over dit resultaat want dit was voor ons de eerste keer dat wij hier aan mee mochten doen.

 

Wijnanda hebben wij  niet mee genomen naar Lunteren omdat zij niet goed in conditie te krijgen was.

 

Nu op naar HK 2012, dan gaan wij onze isabel hengst Deniro van de Stadsrand laten voorbrengen bij de Kleine maats pomy´s.

 

Lettelbert, 26 augustus 2012

Gisteren hebben wij onze jaarlijkse premiekeurig in Tolbert gehad. Als eerste was het veulen Fernando aan de beurt, hij had helaas geen premie. De jury vond hem ruim voldoende van type maar zijn bewegingen waren nog niet voldoende ontwikkeld. Fendi was als 2de aan de beurt, ook hij kreeg geen premie. De jury vond hem nog niet hengst genoeg, dit klopt ook hij is nog erg klein en poppig, wel had hij een kopplaats.

 

Later op de ochtend waren de enter´s aan de beurt, als eerste was Elvy aan de beurt zij verdiende vlot haar premie en werd later Jeugdkampioen in de mini maat. Evita verdiende geen premie en Esperanza ook niet. De enterhengst Ed-hardy is ook meegegaan naar de keuring, hij behaald ook vlot zijn enterpremie. De jury vond het een erg goede hengst.

 

Carla was erg heet en moeilijk te hanteren, ze behaalde helaas een 3de premie. Wijnanda moest dit jaar nog 1x een 2de premie halen om Kroon te worden. Dit heeft ze met overtuiging behaald, en ze heeft gelijk de Kampioen´s titel kleine maat op haar lijf geschreven.

 

 

Ondanks de mindere resultaten in de ochtend, hebben wij toch een super top dag gehad. Met 2 kampioenen!

 

Lettelbert 25 mei 2012

 

Gister ochten om half 8 ging het alarm af van de merrie Carla, bij aankomst was ze al bezig met bevallen. Ze had het erg moeilijk en de dierenarts moest van pas komen. Uiteindelijk is het veulen geboren, het is een vos hengst geworden met een kol.

 

Lettelbert 21 mei 2012

 

Gister kregen wij het slechte nieuws te horen van de dierenarts, dat onze merrie Xandy haar veulen heeft verworpen. Wij hebben haar laten opvoelen omdat ze al een paar dagen een soort van (schijn)weeen had en dikke uieren kreeg. Uiteindelijk heeft de Dierenarts er naar gekeken en gevoeld.

 

In de middag rond de klok van 13.00 kregen wij toch nog goed nieuws, de merrie Chelsy was aan het bevallen in de paddock. Dit was Chelsy haar eerste veulen, ze heeft het erg goed gedaan met een beetje hulp van de dierenarts. Het is een heel klein hengst veulentje geworden, wat voor een kleur het is weten wij nog niet. Wel heeft hij 2 blauwe ogen (geen maanogen) en is hij heel licht van kleur.

 

Lettelbert, 6 april 2012

 

Gister avond om 23.45 uur is het eerste veulen geboren! Het een heel mooi hengst veulen geworden, het wordt een vos met witte manen.

 

 

Lettelbert, 9 oktober 2011

 

Gisteren zijn wij naar de Shetlandpony select sale te Liessel geweest, het was een leuke en gezellige dag. Wij hebben veel mooie ponys voorbij zien komen, maar 1 pony heeft een plekje in onze kudde weten te bemachtigen. Het is de mooie zwart bonte merrie veulen: Esperanza v.d. Vaarhorst. Ze viel op door haar mooie tekeningen en haar goed gebruik van de achterhand.

 

Lettelbert, 27 augustus 2011

 

Vandaag hebben we voor het eerst mee gelopen op de keuring in Tolbert. Beide veulens hebben geen premie behaald, helaas. De twenter Carla had ook geen premie ze was nog te jeugdig maar was mooi belijnd en had goede gangen, dus afwachten volgend jaar. De twenter Chelsy had het net als vorig jaar weer goed gedaan, ze liep op kop in haar rubriek maar werd later als tweede opgesteld, ze heeft wel haar premie behaald. De merrie Xandy liep als tweede en kreeg een tweede premie. De merrie Wijnanda liet zich goed zien en behaalde wederom een tweede premie, nog 1 tweede premie en ze is Kroon.

 

Aldus een geslaagde dag!

 

Groningen, 23 mei 2011

 

Vannacht is er heel mooi merrie veulentje geboren, het is een kleine vos merrie genaamd Evita.

 

Groningen, 19 april 2011

 

Vanmiddag om half 6 is het eerste veulentje geboren, het is een mooi zwart hengstje genaamd Ed-hardy. Nu wachten op het volgende veulen.

 

Groningen, 22 augustus 2010

 

Gisteren hebben wij keuring gehad met 6 van onze pony's, De dag is redelijk verlopen, 3 van de 6 pony's zijn geprimeerd en hebben het goed gedaan. 1 pony moet naar de nakeuring want zij liep onregelmatig. Het hengstveulentje Deniro had het erg goed gedaan maar werd helaas als vierde opgesteld en had geen premie.

 

Ook hebben wij besloten om de mooie mini entermerrie Cristy van Richtershof (76cm!) te verkopen, dit omdat wij verder willen met de entermerrie Chelsy v't hoenderdaal. Voor meer informatie over Christy kunt u ons altijd bellen.

 

Groningen, 7 mei 2010

 

Vandaag zijn de eerste veulens geboren van Stal de stadsrand. Het zijn 2 hengstjes geworden en heten: Deniro en Darengo. Deniro is een isabel kleurige veulen, Darengo is een gitzwart veulentje.